Aan het woord: Yassmina, facilitair medewerkster

Zo fijn om complimenten te krijgen

Ik ben Yassmina. Ik ben geboren en getogen in Frankrijk. Ik ben naar Nederland gekomen omdat mijn man hier woont. Ik werk nu zeven jaar bij Alcmaria. Het is een leuk familiebedrijf: iedereen kent elkaar er is een goede werksfeer en  flexibiliteit.

Ik heb nooit gedacht dat ik in de schoonmaakbranche zou gaan werken. Toen ik in Frankrijk woonde, werkte ik in een ‘gesloten’ kantoor bij een gemeente. Het was een leuke ervaring maar ik zou het nu niet meer kunnen doen. Schoonmaakwerk is iets anders, wel fysiek werk, maar leuker.

Ik doe verschillende taken zoals nieuwe mensen inwerken, controle lopen, collega’s begeleiden op de werkvloer. Elke dag is anders; er is geen routine.

Ik werk nu elke vrijdagochtend bij ’tHuis Lioba. Toen ik voor de eerste keer naar ’t Huis Lioba reed, vroeg ik me af: “Ben ik op het juist adres?” De natuur, het klooster, het geluid van de vogels geven me zo’n rustig gevoel. Werken bij ’t Huis Lioba is één van mijn favoriete werkplekken. Daar heb ik geen stress, ik werk op mijn eigen tempo. Wat me het meeste raakt in het werken hier is dat ik altijd complimenten krijg over mijn werk van de gasten, de vrijwilligers en de zorgcoördinatoren. Ik doe het werk met veel plezier. Het schoon en fris en vooral hygiënisch houden van de kamers van de gasten en de openbare ruimtes  geeft mij veel voldoening. Het contact met de gasten en met de vrijwilligers vind ik een absolute meerwaarde van het werk. Bij ’tHuis Lioba voel ik me als één van de vrijwilligers, als onderdeel van het team. Ik kan makkelijk met hen of met de zorgcoördinatoren overleggen over het werk. Goede communicatie is een vereiste voor mij. Hoe beter de communicatie, hoe makkelijker de samenwerking verloopt.

Door een paar woorden uit te wisselen met de gasten en de vrijwilligers krijg ik positieve energie. Voorlopig kom ik elke vrijdagochtend graag werken bij ’tHuis Lioba met heel veel zin!!

Yassmina