5000 euro voor duofiets cliënten ‘tHuis Lioba

EGMOND-BINNEN – 2024 kon niet beter beginnen voor de vrijwilligers en zorgprofessionals van ‘tHuis Lioba in Egmond-Binnen. Dit (palliatief) respijthuis voor zorg, herstel en ontspanning voor ongeneeslijk zieken en mensen met langdurige gezondheidsproblemen of beperkingen, kreeg een cheque van 5000 euro. Het geld laat de aanschaf van een duofiets dichterbij komen.

In restaurant Zorgeloos in Egmond aan den Hoef kreeg de organisatie onlangs de cheque cadeau uit handen van Mark de Niet van Nh1816 Verzekeringen en Sander Weel van Weel Verzekeringen & Hypotheken. Ook verrastten zij alle vrijwilligers met een pakket van Kaashuis Tromp. Zij wilden hiermee graag iets teruggeven aan de regio. Dat deden ze op het moment dat de aanwezigen scholing en uitleg kregen over het opnamebeleid en de financieringsvormen.

Promotiefilmpje

Ook mooi was die avond de onthulling van een nieuw promotiefilmpje voor een duofiets, gemaakt door Milo Raven en Sofie Buitenhuis. Zij zijn studenten en vrijwilligers in de pr. Bikeshop Egmond uit Egmond aan Zee stelde voor deze video-opname een duofiets ter beschikking. Dit bedrijf bracht overigens vorig weekend geld bijeen voor dit doel na de mountainbikewedstrijd Egmond-Pier-Egmond. Door het schoonspuiten van fietsen kwam geld in het laatje.

De sfeer was uitstekend in het pas geopende restaurant. Dit kwam mede door de goed verzorgde en gevarieerde borrelplankjes, geschonken door één van de gasten van ‘tHuis Lioba.

Bewegen en je even uit je ziekte tillen

Een lang gekoesterde wens van het huis is een duofiets. Op deze elektrische fiets met twee zitjes kunnen bewoners gemakkelijk de natuur en omgeving van Egmond verkennen. Het doel is om ouderen en zieke mensen te laten bewegen of even uit hun ziekte te tillen. Voor Mark de Niet is ‘tHuis Lioba extra speciaal omdat zijn vader hier meerdere malen te gast was.

De input van dit artikel kwam van Milo Raven.

bron: https://www.rtv80.nl/5000-euro-voor-duofiets-clienten-thuis-lioba/

28 juni 2024 van 10-12 uur

Voor belangstellenden, nieuwe vrijwilligers en gasten.
Adres Herenweg 85, Egmond-Binnen